Hyra husbil

Oavsett om du är van campare eller för första gången vill prova på ett liv på hjul, så är du välkommen att hyra husbil av oss! Vi erbjuder uthyrning under säsongen april-oktober.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar det att hyra en husbil?

Under lågsäsongen på vår och höst är dygnshyran för husbil 1950:-/dygn (gäller vecka 14-23 samt vecka 35-43). Under högsäsongen på sommaren är dygnshyran 2250:-/dygn (gäller vecka 24-34). För att boka en husbil behöver du också lämna en deposition på 5000:- som återbetalas vid återlämning om allt är i sin ordning.

Kan jag återlämna en annan dag än måndag eller fredag?

Vi förstår att dina resplaner kan variera. Tyvärr kan vi under högsäsong (vecka 24-34) endast ta emot återlämning av husbilen på måndagar och fredagar när personal är tillgänglig för att ta emot den. Under lågsäsong är du välkommen att önska andra dagar, så försöker vi tillmötesgå din förfrågan i möjligaste mån.

Vilka krav har ni på föraren?

För att hyra en husbil krävs det att hyrestagaren har haft körkort i minst 5 (fem) år och är över 25 år gammal. Alla våra husbilar går att köra på ett vanligt B-körkort.

Hur fungerar betalningen?

Efter bokning av husbilen får ni en faktura på hela beloppet. För att säkra bokningen ska en bokningsavgift på 150:- samt en andel av depositionen (3000:-) betalas inom 10 dagar från bokningsdatumet. Resterande belopp ska betalas senast 30 dagar före första uthyrningsdagen.

Hur fungerar hämtning och lämning?

När du har bokat husbilen tilldelas du en specifik tid för hämtning och lämning. Hämtning sker alltid under eftermiddag och lämning under morgon/förmiddag. Vid hämtning av husbilen får ni en genomgång av husbilens funktioner av en kunnig mekaniker. Vid återlämning är det viktigt att tänka på att husbilen ska vara tömd på vatten och personliga saker, samt att toaletten är tömd och städad vid inlämningstiden. Har du inte köpt till städning så ska även övriga ytor städas innan inlämning. Husbilen ska återlämnas med full dieseltank.

Var kan jag ställa min egen personbil?

Det finns en dedikerad parkeringsplats innanför de larmade grindarna där ni kan parkera er bil under tiden ni hyr husbilen. Er bil och hyrbilen byter plats, helt enkelt!

Vad gäller om husbilen skadas under resan?

Husbilen är helförsäkrad med en självrisk på 5.000 kr per skada. Ett Grönt Kort som utgör försäkringsbevis medföljer i husbilen. Självrisken dras i första hand från depositionen. Om skadorna på husbilen överstiger 5.000 kr debiteras av hyrestagaren i samband med återlämning av husbilen. Det är viktigt att alltid köra ansvarsfullt och försiktigt – kom ihåg att resan är målet, så njut av en lugn och skön tur.

Finns det begränsningar på vart eller hur långt jag kan köra?

Det ingår 25 mil/dygn i hyran. Vill ni resa längre kostar milen 20 kronor/mil. Det finns ingen specifik begränsning på vart eller hur långt du kan köra med husbilen. Du får till och med åka utomlands om du vill.

Vilken utrustning medföljer i husbilen?

I husbilen medföljer grundläggande köksutrustning för matlagning. Observera att grill inte ingår. Det finns även utemöbler i form av bord, stolar och ett cykelställ. Hur många cyklar som passar till husbilen ser du under respektive husbils utrustningslista.

Går det även att hyra husvagn?

Tyvärr erbjuder vi i dagsläget inte husvagnsuthyrning.

Måste alla vara bältade i husbilen?

Ja, enligt lag måste alla personer i husbilen vara bältade under färd. Det är viktigt att alla passagerare använder bilbälten på ett korrekt sätt. Observera att det inte finns Isofix-fästen i våra husbilar för barnstolar, så dessa måste fästas med bilbälten enligt tillverkarens instruktioner.

Är husdjur tillåtna i husbilen?

Absolut! Vi förstår att många vill ha med sig sina fyrbenta vänner på sin semester och välkomnar husdjuren att följa med. Ha gärna med en filt hemifrån som husdjuret kan vila på, både för djurets trivsel och för att undslippa att pälshår fastnar i dynor. Städa gärna lite extra efter ditt husdjur innan du återlämnar husbilen, även om du köpt till städning.

Vad gör vi om något oväntat händer under resan?

Om du har frågor eller om det händer något oväntat under resan kan du alltid kontakta oss på 0435-555 00. Om du behöver komma i kontakt med oss utanför våra ordinarie öppettider ringer du journumret som du fick vid hämtning. Där kan du få akut hjälp dygnet runt.

Vi hjälper dig

Vi förstår att det kan finnas många frågor kring husbils- eller husvagnslivet. Om du behöver hjälp någonstans längs vägen, eller har frågor om våra produkter och tjänster, tveka inte att höra av dig.

Kontakta mig

Intresseanmälan uthyrning

Dela din e-post och få uppdateringar på mail före alla andra om vi adderar fler husbilar till uthyrningssäsongen 2024. 

Hör av dig till oss!


Christina Ohlzon

Ägare

0435-555 00

Skicka meddelande


Försäljningen

0435-555 00

Nyhetsbrev


Skicka meddelande


Frågor kring ställplatsen?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

0435-555 00

Skicka meddelande


Camilla Linderos
Veronica Holgersson

Butik & Reception

0435-555 00

Skicka meddelande


Henrik Eberlund

Säljare

0435-555 00

Skicka meddelande


Alexander Svensson

Försäljningsansvarig

0435-555 00