|

Kampanj på litiumbatteri

KAMPANJEN ÄR AVSLUTAD (31/3-2023)

Nyfiken på möjligheterna med ett lithium-batterisystem?

Vi på Bengt i Örkelljunga tar fram ett unikt förslag på lithium-installation baserat på era individuella behov och resmönster. Vi erbjuder kostnadsfri konsultation som bygger på att du som kund får en lösning som uppfyller dina krav på trygghet, säkerhet och effektivitet.

Kontakta Kristian på: 0435-55510 eller kristian@bengtiorkelljunga.se

Just nu: 27% rabatt på MLI 1250 lithium-batteri från Mastervolt. Kampanjen pågår t.o.m. 31/3 2023. Reservation för slutförsäljning.

Fördelar med lithium-batterisystem:

  1. Hög kapacitet och energitäthet: Lithium-batterier har en hög kapacitet och energitäthet, vilket innebär att de kan lagra mycket energi i en mindre och lättare formfaktor än exempelvis traditionella batterier. Detta är särskilt värdefullt för husbilar där vikt och storlek kan vara begränsande faktorer.
  2. Längre livslängd: Lithium-batterier har en mycket längre livslängd än traditionella batterier, vilket innebär att de behöver bytas ut mindre ofta och är en mer kostnadseffektiv lösning på lång sikt. Vid normal användning håller lithium-batterier från Mastervolt i 10–15 år, eller mer specifikt i 3500 laddcykler vilket kan jämföras med ca 400-500 laddcykler på ett traditionellt batteri.
  3. Snabb laddning: Lithium-batterier kan laddas mycket snabbare än traditionella batterier, vilket kan vara en fördel för husbilsägare som vill ha en effektiv laddning mellan turer. Om du vill kan vi bygga ett system som laddar bodelens lithium-batteri fullt på bara ett par timmars körning. Perfekt för dig som vill fricampa och inte vara beroende av stadens infrastruktur.
  4. Djupurladdning: Lithium-batterier kan hantera djupurladdning bättre än traditionella batterier, vilket innebär att de kan användas nästan till utmattningspunkten utan att skadas. Med rätt lithium-batteri kan man djupurladda upp till 30% mera än med traditionella batterier utan att påverka batteriprestandan. Detta gör dem till en mer tillförlitlig kraftkälla för husbilar.
  5. Låg självurladdning: Lithium-batterier har en lägre självurladdning än traditionella batterier, vilket innebär att de kan lagra energi under längre perioder utan att behöva laddas om. Detta kan vara en fördel för husbilsägare som inte använder sin husbil regelbundet.

Saker att vara uppmärksam på vid uppgradering till lithium:

  • För att få full effekt av ditt lithium-batteri räcker det inte att bara köpa ett batteri. För rätt effekt och rätt säkerhet är det elsystemet i sin helhet som spelar roll; här ingår exempelvis laddare, lithium-säkring, kablage med mera. Om du erbjuds att bara köpa ett ensamt batteri är sannolikt effekten av din investering begränsad; och i värsta vall även säkerheten.
  • Den riktiga kvaliteten på lithium-batterier kan jämföras genom att förstå vad varje batteritillverkare anser vara en cykel och hur många cykler ett lithum-batteri klarar av under sin livslängd. Här är det lätt att gå vilse i vilseledande marknadsföring. Fråga oss gärna, så hjälper vi ställa rätt frågor för att hitta det bästa alternativet för dig.
  • Lithium-batteri erbjuder fantastiska möjligheter men det är viktigt att ha respekt för krafterna i batteriet. Ställ frågor till din installatör om produkternas säkerhet. Vi på Bengt i Örkelljunga säljer endast produkter som har en e-märkning, alltså är de fordonsgodkända, vilket innebär att de uppfyller rätt säkerhetskrav vid ex. kollision eller brand.

Vill du veta mer?

Kontakta Kristian på: 0435-55510 eller kristian@bengtiorkelljunga.se

Nyhetsbrev


Skicka meddelande


Alexander Svensson

Försäljningsansvarig

0435-555 00