Bengt i Örkelljunga och miljön

Att välja ett klimatsmart resealternativ är idag en utmaning för många resenärer. 2019 släpptes en rapport gjord av CICERO – Center för klimatforskning i Oslo som hjälper oss förstå och jämföra olika alternativ.

Rapporten konstaterar att kryssningsfartyg och långväga flygresor är de sämsta alternativen ur miljösynpunkt. Men det är inte alltid lätt att välja det mest miljövänliga alternativet heller. Husbilar och husvagnar kan vara ett bra alternativ, men det är viktigt att de används på ett medvetet sätt. En vandringsresa i fjällen kan vid första anblicken verka klimatsmart men ofta innebär det en långväga resa dit där ditt valda färdmedel blir av stor betydelse. Resenärer idag har det inte lätt!

Det mest miljövänliga alternativet är oftast att stanna hemma, men det är inte ett realistiskt alternativ för alla. Många vill ha möjligheten att resa och utforska nya platser, och det är viktigt att hitta balansen mellan att njuta av semestern och minska sin påverkan på miljön.

Våra tips på hur du kan resa klimatsmart med husbilen

1. Vårda och underhåll din husbil. Regelbunden service minskar bränsleförbrukningen och förlänger livslängden på husbilen. Att fukttesta i årsvisa intervall samt reparera och ersätta delar som går sönder minskar också på klimatpåverkan då det bevarar funktioner och husbilens värde. Ju fler år husbilen håller, desto bättre för miljön. När du köper nytt kan din fina husbil passera vidare till en ny glad ägare.

2. Stanna ofta och undvik att köra långa sträckor. Ibland behöver man inte resa längre än till nästa by eller bukt för att se något nytt. Ju mer du verkligen upplever av varje plats du besöker, desto mindre miljöpåverkan. Det är bränsleförbrukningen som utgör majoriteten av klimatpåverkan under nyttjandet av husbilen.

3. Upplev husbilslivet. Fyll kylen med goda grejor. Laga mat tillsammans med campinggrannarna eller på någon fridfull plats i det fria. Bara att avstå ifrån livet i stadsmiljö är bra för klimatet. Man tänker sällan på klimatpåverkan av hotell- och restaurangverksamhet, men där förekommer ofta mycket onödig uppvärmning och svinn. Att cykla en runda på campingen är också bättre för miljön än att åka taxi eller tunnelbana i storstan.

Bengt i Örkelljunga och samhället

Vi arbetar för att skapa en bättre fritid för resglada individer, par och familjer. Vi vill göra resandet enklare och mer njutbart för alla som vill uppleva friheten på hjul.

En annan viktig del av vårt arbete är att inge trygghet, stabilitet och förtroende i husbils- och husvagnsbranschen, både för företag och kunder i hela Sverige. Detta gör vi genom att vara en trovärdig och hjälpsam aktör.

Vi är också måna om att erbjuda en kompetenshöjande arbetsplats för våra anställda. Vi vill att alla som jobbar hos oss ska ha möjlighet att utvecklas och växa inom sina roller, och att vi tillsammans kan driva företaget framåt mot nya mål och utmaningar.

För att åstadkomma förändring på fler platser väljer vi att skänka till välgörenhet. Under de senaste åren har våra bidrag huvudsakligen gått till cancerforskning och till Ukraina.

Hör av dig till oss!


Christina Ohlzon

Ägare

0435-555 00

Skicka meddelande


Försäljningen

0435-555 00

Nyhetsbrev


Skicka meddelande


Frågor kring ställplatsen?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

0435-555 00

Skicka meddelande


Henrik Eberlund

Säljare

0435-555 00

Skicka meddelande


Alexander Svensson

Försäljningsansvarig

0435-555 00