Adventure taktält från Campwerk

Upplev naturen med detta taktält från Campwerk som fälls upp på bara några minuter. Klättra upp via den justerbara stegen till en bekväm madrass och njut av en fantastisk panoramautsikt från taket på din bil. Välj mellan två storlekar och två färger.

Varför ska jag välja ett taktält från Campwerk?

• Genom robusta materialval och noggrann konstruktion får du en garanterat hög kvalitet. Campwerk gör inga förhastade ändringar i sina produkter utan förlitar sig på beprövade lösningar. De vet att upplevelsen sitter i detaljerna och att en så liten sak som en rätt- eller felplacerad dragkedja kan vara avgörande. Det är dessa detaljer som säkerställer kombinationen av fantastisk 360-graders utsikt, praktisk användning och en pålitlighet som gör taktältet funktionsdugligt året om, i alla väder.

• Din nattsömn skyddas av tre lager duk. Kombinationen av ett regnskydd, en vattenavvisande tältduk i polyester-bomull samt ett innertält som andas (rekommenderat tillval) ger dig optimalt skydd och optimal komfort i tältet. Under madrassen finns ett madrasskydd som verkar isolerande och förhindrar att vädret tränger sig på underifrån.

• Hjälpsamma finesser som funkar. Några exempel är en justerbar stege, förvaringsnät på taktältets undersida och rymliga förvaringsfickor på insidan av tältets väggar. Dessutom finns många smarta tillval, framtagna för att du ska njuta maximalt av din utomhusvistelse.

Specifikationer standardutförande

• Snabb och enkel installation, taktältet fälls upp på bara några minuter
• Vattentätt och slitstarkt tyg (300 g/m² polyester-bomull)
• Specialsydda sömmar med expanderande tråd för bättre vattentäthet
• Fyra sidofönster i olika storlekar för 360-graders utsikt
• Två panoramafönster upp mot himlen
• Avtagbart regnskydd, justerbar stege, förvaringsnät under golvet och madrasskydd i PVC
• Rymligt sovutrymme med kvalitetsmadrass (bredd: 140 cm / 165 cm)
• Plats att lämna täcke och kudde i sängen när tältet fälls ihop
• Tältplattform med förstärkt glasfiber och bikakekartong för styrka och hållbarhet
• Anodiserade aluminium- och rostfria ståltältstänger för korrosionsbeständighet
• Justerbar placering av tältet på bilens tak
• Grått skyddsöverdrag i PVC för när tältet är hopfällt
• Två års garanti

Innertält (rekommenderas till alla)

Detta vill du absolut ha i ditt taktält. Innertältet är tillverkat av 100% bomull och gör ett utmärkt jobb för att motverka kondens och skapa en behaglig innemiljö i tältet. Det har även en isolerande effekt, både mot värme och kyla. Du fäster det enkelt på tältstängerna och kan låta det vara kvar när du fäller ihop taktältet. Innertältet har dragkedjeöppningar på alla sidor för optimal ventilation under varma dagar.

Annex-tält (praktiskt tillval)

Med en annex-förlängning till ditt taktält får du i ett vips ett extra utrymme som du med fördel kan använda till exempelvis kök, omklädningsrum, förvaring eller vad som passar dig. Annex-tältet omsluter stegen och sträcker sig från taktältet till marken. Det integrerade golvet går ihop med väggarna och hindrar fukt att tränga igenom. Annexet finns i olika storlekar och går att få till alla typer av fordon, från en stor terrängbil med 2,20 meter i takhöjd ner till en lägre kombi.

Var finns mer information?

Läs mer i ”Vanliga frågor och svar” lite längre ner på den här sidan. Ännu mer detaljer finner du i Campwerks engelska tältbroschyr som du hittar här. Om du inte hittar vad du söker eller vill ha personlig hjälp är du välkommen att höra av dig till oss på 0435 – 555 00.

Skicka en intresseförfrågan


Vanliga frågor och svar

Passar taktältet på min bil?

Taktältet kan monteras på nästan alla fordon som har en godkänd maxlast på minst 60 kg. Information om maxlast bör du finna i bilens instruktionsbok. Maxlasten refererar till den vikt som tillåts på taket när fordonet är i rörelse, den har alltså ingenting att göra med tyngden som taket utsätts för när du sover i tältet om natten. Taktältet levereras med monteringsbeslag som gör det enkelt att fästa på bilens takräcke. Har du inte takräcke på din bil kan du fråga oss om råd.

Kan jag lämna sängkläderna i taktältet när det fälls ihop?

Absolut, tältet är anpassat för att täcken och kuddar ska få plats även i hopfällt läge.

Kan jag ha kvar annex-tältet när taktältet fälls ihop?

Annex-tältet behöver plockas av innan taktältet fälls ihop. Detta görs enkelt på några minuter genom att lossa dragkedjan.

Vad är tälttygets vattenpelare?

Vattenpelaren hänvisar till det vattentryck tyget kan motstå innan vatten börjar tränga igenom. Vårt tälttyg har ett vattenskikt på cirka 750 mm, vilket är högt för ett tälttyg som innehåller bomull. Det innebär att det kan motstå mer än 75 cm vatten innan det börjar läcka, vilket är absolut tillräckligt. Bomull är ett naturligt material som expanderar när det blir blött och ger ytterligare skydd. Syntetiska tyger som inte sväller kräver ett mycket högre vattenskikt (3 000 – 10 000 mm) för att uppnå liknande vattentålighet i praktiken.

Kan jag fälla ihop taktältet om det regnat?

Ja, självklart. Stäng alla öppningar så inte vattnet läcker in till madrassen och fäll sedan ihop det. Du kan lämna tältet fuktigt i några dagar. Senast den tredje dagen bör det sättas upp igen för att torka och vädras.

Var kan jag stå med mitt taktält?

Att återhämta sig genom att sova i taktältet under en natt är tillåtet nästan var som helst, förutsatt att lokala föreskrifter inte säger något annat och att hela ekipaget ryms på ett bra och säkert sätt inom den avsedda parkeringsplatsen. Detta gäller vid vila och övernattning på rastplats eller parkeringsplats utmed allmän väg. Om du gör dig bekväm genom att sätta ut bord och stolar framför ditt fordon nyttjar du platsen för camping, vilket normalt sett inte är tillåtet. Om det är helg är det oftast okej att stanna till nästa vardag, undantag ska skyltas.
När det gäller övernattning på mark intill allmän väg kan det vara okej så länge du är noga med att inte orsaka skador på marken eller naturen och se till att du inte utgör en trafikfara eller står i vägen för de som brukar marken. Det är alltid bäst att vara respektfull mot naturen och markägare och fråga om du är osäker.

Vad är Campwerk?

Campwerk är ett tyskt företag specialiserat på att tillverka och sälja olika typer av campingtillbehör. De är kända för att erbjuda högkvalitativa produkter som är robusta, funktionella och väl lämpade för utomhusbruk. Till 24 tn följare på Instagram och 21 tn följare på Facebook sprider de inspiration kring resor i naturen och är en av de ledande aktörerna inom branschen i Tyskland. Bengt i Örkelljunga är stolta över att vara Campwerks första och enda återförsäljare i Sverige.

Kan jag titta på taktältet?

Absolut! Vår utställningshall finns i Örkelljunga intill E4:an, endast 30 minuter från Helsingborg. Följ skyltningen på området mot ”Försäljning husvagnar & tält”. Här har vi ofta utställningsexemplar uppställda för att du ska kunna klämma, känna och klättra upp i ett taktält. Kontakta oss gärna om du vill försäkra dig om att det finns ett tält uppställt just när du har vägarna förbi.

Är det lång väntetid för att få taktältet?

Vår ambition är att ha flera taktält hemma i lager som kan hämtas direkt hos i Örkelljunga. Är du osäker på om vi har rätt modell hemma just nu – fyll i intresseanmälan eller ring oss, så får du svar.

Vi hjälper dig

Vi förstår att det kan finnas många frågor kring camping- och friluftslivet. Om du behöver hjälp någonstans längs vägen, eller har frågor om våra produkter och tjänster, tveka inte att höra av dig.

Kontakta mig

Hör av dig till oss!


Christina Ohlzon

Ägare

0435-555 00

Skicka meddelande


Försäljningen

0435-555 00

Skicka meddelande


Paulina Skoog

Säljare

0435-555 00

Nyhetsbrev


Skicka meddelande


Frågor kring ställplatsen?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

0435-555 00

Skicka meddelande


Henrik Eberlund

Säljare

0435-555 00

Skicka meddelande


Alexander Svensson

Försäljningsansvarig

0435-555 00