|

Husbil kombinerat med golf

Sajten som guidar camparna till banan

Förra sommaren var det fler som campade än bodde på hotell. Nu finns en ny sajt som guidar campinggolfaren till rätt bana.

I veckan kom nyheten från Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation (SCR) att 2013 var ett riktigt rekordår för campingen i landet. I SCR:s pressmeddelande fanns en rad intressanta siffror och statistiken visar bland annat att…
… antalet gästnätter ökade med 3,3 procent till 14,5 miljoner totalt.
… camping var det mest populära semesterboendet under juli månad – fler campade än bodde på hotell.
… antalet husbilsnätter har ökat med 42 procent under de senaste fyra åren.

Många av dem som äger till exempel husbilar gillar även att spela golf och letar gärna upp banor där det finns bra möjligheter att parkera fordonet.
Caravan Club som består av 30 000 medlemsfamiljer har en egen golfsektion och i den årliga utgåvan av Svensk GolfGuiden finns en husvagnssymbol på alla klubbar som har uppställningsplatser med eller utan el.
För knappt två månader sedan startade 16,5-handicapparen Michael Jilleskog från Torreby GK sajten www.campingGolf.se.
– När jag var inne på golfklubbarnas hemsidorna så reflekterade jag över att det var väldigt få som hade information om uppställningsplatser. Därför ville jag skapa en guide för de som är husbils- eller husvagnsägare och gillar att spela golf, säger Michael Jilleskog.

Varför är inte klubbarna bättre på att ta hand om campande golfare?
– De inser nog inte vilken potentiell kundgrupp det här segmentet utgör och att det faktiskt går att tjäna pengar. En husbil kostar uppåt 800 000 kronor, ägarna är ofta 55 plus och människor som har det gott ställt. De vill kunna utnyttja faciliteterna. Sätt ett kodlås på omklädningsrummet så att folk kan gå och duscha och använda toaletten. Under kvällen och natten står husbilarna på området och fungerar som gratis bevakning mot eventuella inbrott. Campinggolfarna betalar 150 kronor för att få lite ström. Säg då att du har tre bilar på uppställningsplatserna under 150 dagar. Det blir pengar det…

67 500 kronor…
– Enbart på ”p-avgiften”. Sedan tillkommer intäkter för greenfee och luncher. Husbilsgolfarna är otroligt aktiva på nätet och tipsar andra om var det finns klubbar med bra uppställningsplatser.

Vilka tre banor kan du rekommendera?
– Lidköpings GK. De har bra ställplatser, det är nära in till centrum och du kan åka ut till Läckö slott och även spela banan som ligger där i närheten.
– Haverdals GK. Bra ställplatser. Det är nära till Halmstad, Frösakull, Tylösand och havet.
– Öijared GK. Bra ställplatser och de som betalar avgiften får ström och tillgång till avdelning med pool och omklädningsrum. Tre 18-hålsbanor.

Artikel nedan är tagen från golf.se
Bilden är tagen från den fantastiska banan TC på Vasatorp i Helsingborg.

Skicka meddelande


Försäljningen

0435-555 00

Nyhetsbrev


Skicka meddelande


Henrik Eberlund

Säljare

0435-555 00

Skicka meddelande


Alexander Svensson

Försäljningsansvarig

0435-555 00